Säännöt

Asetaito cup on suunnattu aivan kaikille suomalaisille ampujille. Kilpailu ratkotaan yhteenlaskemalla osallistujien vuoden 2024 parhaat kivääri-, haulikko- ja pistoolitulokset, lajista riippumatta. Osallistua voi niin Suomen ampumaurheiluliiton, Metsästäjäliiton, Reserviläisurheiluliiton kuin muiden pienempienkin toimijoiden eri lajien kilpailutuloksilla.

Tuloskelpoiset lajit
Asetaito cupin yhteistulokseen lasketaan mukaan tulokset kaikista virallisista yksilöampumalajeista, joissa käytetään yhtä asetta. Lajin tulee olla ampumalajiksi luokiteltu kattojärjestön alainen laji tai muuten yleisesti tunnistettu ampumalaji. Kilpailussa tulee käyttää vain yhtä asetyyppiä (kivääri, haulikko, pistooli tai revolveri). 

Tuloskelpoiset kilpailut
Kilpailun on oltava virallinen alueellinen, kansallinen tai SM-statuksen omaava kilpailu. Paikallisen tason kilpailuja / seurakilpailuja ei lasketa mukaan Cupin tulokseen.

Pisteytys
Asetaito cupin kokonaistulos muodostuu yhteenlaskemalla ampujan vuoden 2024 aikana ampumien kivääri-, haulikko- ja pistoolilajien parhaat tulokset. 

SM-kilpailun kokonaisvoitosta saa 100 pistettä. 

Kansallisen tai alueellisen kilpailun kokonaisvoitosta saa 80 pistettä.

Muista sijoituksista saa pisteitä prosentuaalisesti suhteessa kokonaiskilpailun voittajan tulokseen. Alla pari esimerkkilaskemaa:

Esimerkki 1. SM-kisan voittaja (100 cup-pistettä) ampuu kilpailussa 600 pisteen tuloksen. Kolmanneksikymmenenneksi tullut ampuja ampui 300 pistettä, joten hänen kilpailutuloksensa on 50% voittajasta ja hän saa siis 50 cup-pistettä.

Esimerkki 2. Alueellisen kilpailun voittaja (80 Cup-pistettä) ampuu kilpailussa 100 pisteen tuloksen. Toiseksi tullut ampuja ampui 99 pistettä, joten hänen kilpailutuloksensa on 99% voittajasta ja hän saa 79,2 pistettä.

HUOM! Prosentuaalinen pistejako suhteutetaan aina kokonaiskilpailun voittajan / kilpailun parhaaseen tulokseen. Eli mikäli lajissa on samassa kilpailussa esimerkiksi useampi eri aseluokka, ikäluokka, sukupuoliluokka jne niin heidän Cup-pisteet määräytyvät aina kokonaiskilpailun voittajan tuloksen perusteella.

Tuloksen korottaminen
Ampuja voi vapaasti korottaa aiempia tuloksiaan ampumalla aiempaan paremman kilpailutuloksen ja ilmoittamalla sen määräaikaan mennessä.

Tasatulos
Jos kokonaiskilpailun voitto päättyy tasatulokseen niin paremmuus ratkaistaan seuraavalla tavalla:
1. Jos tasatulos, niin korkein yksittäinen kilpailutulos voittaa
2. Jos edelleen tasatulos, niin se ampuja jonka kilpailutuloksien kilpailuissa on ollut eniten kilpailijoita voittaa 

Tulosten ilmoittaminen
Ampujan on ilmoitettava Asetaito cuppiin mukaanlaskettava kilpailutuloksensa 30 vuorokauden kuluessa kyseisen yksittäiskilpailun kilpailutuloksen julkistamisesta. Joulukuun kilpailutulokset tulee ilmoittaa viimeistään 31.12.2024. Tulokset ilmoitetaan osallistumisohjeistuksen mukaisesti. 

Protestit
Kilpailijat voivat kyseenalaistaa saamansa Cup-pisteet mikäli niissä on laskuvirheitä. Ongelmista tuloksissa on huomautettava Cupin järjestäjille viimeistään kuukausi Cup-pisteiden tuloslistauksen päivittämisen jälkeen. Joulukuun kilpailuiden huomautusaika päättyy 31.1.2024.

Arvottavat palkinnot
Asepalkinnot arvotaan kaikkien sellaisten osallistujien kesken, joilla on vähintään yksi kirjattu kilpailutulos.