Koulutukset

Ampumataitokurssit

ASETAITOKURSSIT

ERIKOISKURSSIT

Mikä kurssi minulle?

Koulutuksemme on jaettu kolmeen eri kategoriaan; ampumataitokursseihin, asetaitokursseihin sekä erikoiskursseihin. 

AMPUMATAITOKURSSIT
Näillä kursseilla opetellaan ampumaan turvallisesti, nopeasti ja tehokkaasti kyseisen kurssin aihealueen asetyypillä.

Aloittelijoille sekä jonkin aikaa ampuneille suosittelemme ehdottomasti ensimmäisiksi kursseiksi Pistooli- ja Kivääriammunnan peruskursseja. Näillä kursseilla harjoitellaan oikeaoppiset ampumatekniikat sekä ampumaharjoitteet, joiden pohjalta on sitten helppo jatkaa omatoimista harjoittelua. Peruskursseilla ensimmäinen puoli päivää vietetään tarkkuusammunnan parissa ja loppupäivä keskitytään puolestaan toiminta-ammunnan perusteisiin. Molemmat peruskurssit myös sisältävät kaikki käytettävät aseet, patruunat ja varusteet. 

Pistooliammunnan peruskurssin suorittaneet tai muutoin jonkin aikaa pistooliammuntaa harrastaneet pääsevät parantamaan tarkkuusammunnan taitojaan 25m pistooli: tarkkuus- ja pika-ammunta -kurssilla. Tämä kurssi soveltuu erinomaisesti kaikille pistooliampujille lajista riippumatta.

Peruskurssin, Turvallisen ampujan kurssin tai ammattikoulutuksen suorittaneet toiminta-ammunnasta kiinnostuneet pääsevät syventämään osaamistaan Käytännön pistooli, kivääri ja revolveri -kursseilla. Nämä kurssit ovat jaettu kahteen perustason kurssiin; Ampumatekniikkaan ja Käsittelytekniikkaan. Nimensä mukaisesti Ampumatekniikka-kurssilla opetellaan ampumaan tarkasti ja nopeasti kahdella kädellä, asekädellä, tukikädellä, yhteen sekä useampaan maaliin. Käsittelytekniikka-kurssilla paneudutaan sen sijaan aseen tehokkaaseen käsittelyyn kuten kotelosta vetoon, lippaanvaihtoihin ja häiriönpoistoihin kahdella kädellä, asekädellä sekä tukikädellä. Ampuma- ja käsittelytekniikka -kurssit suoritettuaan (järjestyksellä ei ole merkitystä) voi osallistua haluamassaan järjestyksessä Tilanneharjoittelu-kursseille, joita on muun muassa Hämärä- ja pimeätoiminta, Tuli&liike, Epätavanomaiset ampuma-asennot sekä Toiminta siviilivarustuksessa.

Ampumataito-kurssimme soveltuvat erinomaisesti niin ampumaurheilusta kiinnostuneille kuin asetta työtehtävässään tarvitseville. 

ASETAITOKURSSIT
Asetaitokursseilla opetellaan käyttämään tehokkaasti lukemattomia erilaisia kurssin aihealueen asetyypin aseita. Tutuksi tulevat niin erilaiset merkit, mallit, toimintatavat, hallintalaitteet kuin varusteetkin. Haulikkotaito-kurssilla ammutaan lukuisilla erilaisilla haulikoilla ja patruunoilla. Karbiinitaito-kurssilla ammutaan erilaisilla karbiineilla ja konepistooleilla sekä kerta- että sarjatulta. Kivääritaito-kurssilla tutuksi tulevat pulttilukot, vipulukot sekä erilaiset puoliautomaattikiväärit. Pistoolitaito-kurssilla ammutaan kymmenillä erilaisilla puoliautomaattipistooleilla. Revolveritaito-kurssilla harjoiteltavana on puolestaan erilaiset yksi- ja kaksitoimiset revolverit sekä niiden lukuiset erilaiset latauslaitteet.

Asetaito-kurssien jälkeen osaat käyttää tehokkaasti lähestulkoon mitä tahansa vastaan tulevaa asetta. Asetaito-kurssit soveltuvat erinomaisesti niin erilaisista aseista kiinnostuneille kuin erilaisten aseiden kanssa työssään tai harrastuksissaan tekemisissä oleville. Aiempi ampumakokemus ei ole vaatimus Asetaito-kursseille osallistumiseen.

ERIKOISKURSSIT
Nämä ovat yleensä kertaluontoisia tiettyyn mielenkiintoiseen aihealueeseen keskittyviä tekniikkaklinikoita ja erikoiskursseja. Käsiteltävät aiheet sekä kurssille osallistumisen edellytykset vaihtelevat kurssista riippuen.

Toivottavamme lämpimästi jokaisen aseista ja ammunnasta kiinnostuneen tervetulleeksi koulutuksiimme! Katso lisää kurssisivuilta ja ilmoittaudu mukaan koulutuksiin koulutuskalenterissa. 

NÄHDÄÄN RADALLA!